Prevenirea ejacularii precoce: remedii de baza

Majoritatea jurnalelor medicale definesc ejacularea precoce ca o afectiune in care ejacularea apare inainte de momentul dorit de ambii parteneri angajati in actul sexual. Din cauza faptului ca timpul necesar fiecarui individ sa atinga orgasmul este variabil si exista si alti factori fizici care intervin in timpul actului sexual si care trebuie luati in considerer, aceasta definitie evita sa specifice cauza ejacularii precoce, durata efectiva a relatiei sexuale si momentul cand orgasmul trebuie atins.
Asadar, nu e gresit sa spunem ca ejacularea precoce ocazionala nu ar trebui sa fie motiv de ingrijorare, dar daca problema persista in mai mult de jumatate din actele sexuale, atunci trebuie sa luati in vedere anumite remedii de baza. De exemplu, daca un barbat ajunge la orgasm in aproximativ 8 minute, nu poate fi definita ca ejaculare precoce daca partenera lui ajunge de obicei la orgasm in decurs de 5 minute, iar ambii sunt multumiti in privinta duratei. Pe de alta parte, un alt barbat isi poate intarzia ejacularea cu 25 minute si totusi sa o considere precoce daca partenera sa are nevoie de 40 minute pentru a avea orgasm, incluzand preludiul.
Cauzele comune ale ejacularii precoce nu sunt prea des specificate, desi in marea majoritatea acestea sunt de natura psihologica. Problemele aparute in urma unei ejaculari premature, considerate de unii barbati un esec, ii determina sa se abtina de la sex. Avand permanent in minte controlul unei ejaculari precoce, unii incerca in timpul sexului sa se gandeasca la alte lucruri, sperand ca vor rezista mai mult, dar facand acest lucru gresesc.
Ideal ar fi ca atunci cand intretin relatii sexuale sa se gandeasca numai la aceasta, sa fie constienti de diferitele nivele de excitare sexuala, sa stie cand ritmul respiratiei creste ca rezultat al excitarii, sa cunoasca momentul cand erectia atinge maximul, cand urmeaza ejacularea si semnele premergatoare acesteia.
Cand sunteti mai putin excitati dar erectia este intacta si considerati ca sunteti aproape de orgasm, va puteti retrage penisul si sa va relaxati pentru scurt timp nervii, evitand astfel ejacularea precoce. Acesta este un exemplu de remediu principal care functioneaza.
O alta metoda de prevenire este ca, fie dvs, fie partenera sa strangeti capul sau baza penisului, timp de aproximativ 20 secunde sau mai putin, in momentul in care credeti ca poate survine ejacularea. Barbatul isi poate controla stimularea si apoi sa continue actul sexual.
Masturbarea este o modalitate de a va cunoaste mai bine senzatiile, pentru a le putea controla mai bine. Masturbarea cu putin timp inainte de actul sexual va poate ajuta sa rezistati mai mult . Este probabil cea mai folosita tehnica in prevenirea ejacularii preoce.
Pastilele, cremele care desensibilizeaza penisul nu sunt recomandate, deoarece pot avea efecte secundare grave si pot duce la pierderea in totalitate a senzatiilor din timpul actului sexual.